Bereiden

 

Frituren of bakken in de bakpan, er zijn diverse manieren om de kipschnitzel te bereiden. Het is belangrijk om de juiste bereiding te treffen voor die heerlijke sappige en krokante schnitzel. Op deze pagina vind u uitleg over de twee verschillende methodes en welke gerechten er goed bij te combineren zijn.

 

Registreren als klantBestellen

In de bakpan

Leg de kipschnitzels 30 min vooraf aan het bakken buiten de koelkast. Zo kan het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit een klontje boter en wat olijfolie in een grote koekenpan. Leg de kipschnitzels in de pan en bak ze op middelhoog vuur 4-5 min. per kant aan weerszijden goudbruin en krokant.

In de frituur

De schnitzel kan zowel bevroren als ontdooid gefrituurd. Verhit de olie in de frituurpan tot 170*C/180*C. Laat de kipschnitzels in het frituurmandje in ca. 8 min. gaar en goudbruin bakken. Laat ze 1 min op keukenpapier uitlekken en nagaren voor de optimale smaak.

Serveer de kipschnitzel traditioneel met wat fijngehakte peterselie en een schijfje citroen. 

Bereidingvideo’s

Samen met top kok Reitse Spanninga hebben we twee bereidingsvideo’s gemaakt waarin te zien is hoe u de lekkerste kipschnitzel van Nederland maakt. Ook zie u twee heerlijke bijpassende sauzen die goed combineren met de kipschnitzel. 

Verkoopadres worden van de lekkerste kipproducten van Nederland?

 

Wij leveren aan horeca,  instellingen en groothandels. Wilt u klant bij ons worden? Meld uw bedrijf dan vrijblijvend bij ons aan of neem contact op.

Registreren als klantBestellen